HABER


TurSEFF’ten Su Verimliliği Finansmanı

02.09.2021


Özel sektörün ve belediyelerin kaynak verimliliği projelerinin geliştirilmesi ve finansmanına yönelik çözüm paketleri sunan TurSEFF’ten önemli bir su verimliliği finansmanı gerçekleştirildi.

Vatek Çevre Teknolojileri A.Ş. firması tarafından pazara sunulan su arıtma ekipmanları TurSEFF kapsamında değerlendirilerek TurSEFF anlaşmalı finans kurumlarından olan Türkiye İş Bankası tarafından finanse edildi.

Su, atıksu arıtma ve atıksu geri kazanım sistemleri alanında 15 yıldır faaliyet göstermekte olan Vatek Çevre Teknolojileri tarafından üretilen ve TurSEFF kapsamında finansman sağlanan sistemler atık suyun arıtılarak geri kazanılmasına ve yeniden kullanılmasına olanak vererek önemli bir su verimliliği sağlıyor.

Projenin TurSEFF açısından diğer bir önemi de Teknoloji Seçim Aracı kullanılarak gerçekleştirilen ilk su verimliliği finansmanı olması. TurSEFF internet sitesinde yayınlanmakta olan ön onaylı ekipman, teknoloji ve tedarikçi listesi olan Teknoloji Seçim Aracında yer alan ürünler, teknik performans kriterlerine uygunluğu açısından ön onaylı ve TurSEFF anlaşmalı finans kurumları aracılığıyla 250.000 €’ya kadar finanse edilebiliyor.

TurSEFF ve Su Verimliliği

2010 yılında faaliyete başlayan TurSEFF’in kapsamı 2017 yılında genişletilerek sürdürülebilir enerjinin yanı sıra kaynak verimliliği yatırımları da finanse edilebilir hale geldi. Enerji, hammadde ve su verimliliği sağlayan kamu ve özel sektör yatırımları için geliştirilen finansal çözümler, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ücretsiz teknik destek paketiyle birlikte sunuluyor ve yatırımcılara projelerinin sorunsuz hayata geçirilebilmesi için her aşamasında bilgi ve tecrübe paylaşımı desteği veriliyor.


Hizmet Talep Formu

Fikrinizin çevreci bir yatırıma dönüşmesi için tıklayınız.

Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Kredi İstatistikleri

Başlangıçtan Bugüne

14

faaliyet süresi (yıl)
 

2820

finanse edilen projeler

847

milyon Avro değerinde finansman
 

1194

bin hanenin
yıllık elektrik tüketimine denk enerji tasarrufu sağlandı

1334

bin otomobilin karbon emisyonunun önüne geçildi

762

MW kurulu yenilenebilir enerji gücü

Büyümeye devam ediyor!

TurSEFF Bileşenleri

Geliştiren
Finanse Eden
Destekleyen