HABER


GENSED Güneş Zirvesi

11.01.2021


Yılın ilk geniş kapsamlı temiz enerji etkinliği GENSED tarafından organize edildi.

6 Ocak Çarşamba günü çevrimiçi olarak düzenlenen GENSED Güneş Zirvesi; güneş enerjisi sektöründen dernekleri, şirketleri, kamu kurumlarının temsilcilerini ve sektörle ilgili tüm oyuncuları bir araya getirerek ve sektörün 2021 projeksiyonlarının tartışıldığı oturumlara ev sahipliği yaptı.

Saat 11:00’de başlayan ve dört farklı oturumdan oluşan etkinliğin açılışı, moderatörlüğünü GENSED Başkanı Halil Demirdağ’ın yaptığı ve konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, T.B.M.M. Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katıldığı bir panel ile yapıldı. Panel boyunca kamunun 2021 güneş enerjisi sektörüne bakışı ele alındı.

Zirve boyunca düzenlenen panellerde; enerji kanunu ve kanunda yapılan değişiklikleri, hibrit santraller, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye’ye etkileri, lisanslı ve lisanssız GES uygulamalarındaki güncel sorunlar, çözüm yolları ve fırsatlar gibi konular ele alındı.

Etkinliğe TurSEFF’i temsilen TurSEFF Finans Kurumları İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu konuk katılarak TurSEFF’in güneş enerjisi sektöründe gerçekleştirmiş olduğu projelerden ve çatı GES uygulamaları başta olmak üzere sektöre yönelik finansman imkanlarından bahsetti.

Sektörün tüm taraflarının geniş bir katılımıyla gerçekleştirilen ve kamuya açık olan zirve, bu alanda yılın ilk ve en önemli etkinliklerinden biri olarak yoğun bir katılıma sahne oldu. Zirve programı ve sonuçları ile ilgili detaylı bilgiye www.guneszirvesi.org adresinden ulaşılabilecektir.


Hizmet Talep Formu

Fikrinizin çevreci bir yatırıma dönüşmesi için tıklayınız.

Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Kredi İstatistikleri

Başlangıçtan Bugüne

14

faaliyet süresi (yıl)
 

2820

finanse edilen projeler

847

milyon Avro değerinde finansman
 

1194

bin hanenin
yıllık elektrik tüketimine denk enerji tasarrufu sağlandı

1334

bin otomobilin karbon emisyonunun önüne geçildi

762

MW kurulu yenilenebilir enerji gücü

Büyümeye devam ediyor!

TurSEFF Bileşenleri

Geliştiren
Finanse Eden
Destekleyen