HABER


TurSEFF Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Paneli

08.04.2022


Bu yıl geniş bir katılıma sahne olan 14. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex kapsamında düzenlediğimiz TurSEFF Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Paneli, TurSEFF anlaşmalı finans kuruluşlarından DenizBank, Garanti BBVA Leasing ve İş Leasing’in katılımlarıyla gerçekleşti.

 

TurSEFF Proje Müdürü Koray Goytan moderatörlüğünde düzenlenen panelde, güneş enerjisi özelinde yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanında yaşanan zorluklar, fırsatlar ve öneriler ele alındı. DenizBank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ümit Recep Uğur, Garanti BBVA Leasing Genel Müdür Yardımcısı Levent Gülbahçe ve İş Leasing Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ketenci’nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, önümüzdeki dönemde ülkemizi ve dünyayı bekleyen yeşil dönüşüm konusu vizyoner bir bakış açısıyla çok yönlü olarak ele alındı. 

 

8 Nisan Cuma günü 11:30 - 12:30 saatleri arasında düzenlenen panelde; özel sektörün öz tüketim amaçlı yenilenebilir enerji projelerindeki potansiyeli, proje ve finansman süreci yönetimine ilişkin öneriler, finans kurumlarının GES yatırımlarının finansmanına yönelik yaklaşımları, saha pratiğinde finansmanda ve projelerde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri, mevzuat ve teşvik mekanizmaları gibi çok sayıda başlık, Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşlarının üst yöneticileri tarafından, sahadan somut tecrübelerle aktarıldı. Oturumun sonunda düzenlenen soru cevap bölümü ise verimli bir diyalog ortamı yaratarak finans kuruluşlarını ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden panele katılan yatırımcıları bir araya getirdi.

 

Türkiye’nin güneş enerjisi alanında kurulu gücüyle dünya sıralamasında üst sıralara tırmanmasını sağlayan, kamu ve reel sektör projelerinin hayata geçirilmesinde anahtar bir rol oynayan banka ve leasing kuruluşlarımızın katılımıyla gerçekleşen TurSEFF Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Paneli, hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

 


Hizmet Talep Formu

Fikrinizin çevreci bir yatırıma dönüşmesi için tıklayınız.

Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Kredi İstatistikleri

Başlangıçtan Bugüne

14

faaliyet süresi (yıl)
 

2820

finanse edilen projeler

847

milyon Avro değerinde finansman
 

1194

bin hanenin
yıllık elektrik tüketimine denk enerji tasarrufu sağlandı

1334

bin otomobilin karbon emisyonunun önüne geçildi

762

MW kurulu yenilenebilir enerji gücü

Büyümeye devam ediyor!

TurSEFF Bileşenleri

Geliştiren
Finanse Eden
Destekleyen