HABER


Türkiye’nin önde gelen finansal kiralama şirketlerinden biri olan BNP Paribas Finansal Kiralama, TurSEFF programına dahil oldu.

01.03.2022


Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF III) kapsamında kullanılmak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından BNP Paribas Finansal Kiralama’ya sağlanan 25 milyon Euro’luk kredi ile işletmelerin sürdürülebilir enerji ve kaynak verimliliği sağlamaya yönelik ekipman yatırımlarının finansmanı ve yeşil ekonomiye geçişin hızlandırılması hedefleniyor.

BNP Paribas Finansal Kiralama A.Ş, ekipman finansmanında Avrupa lideri olan BNP Paribas Leasing Solutions'ın bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Tarım, inşaat, lojistik, endüstriyel ekipman ve tekstil sektörlerinden, bilgi teknolojisi, sağlık, ofis ekipmanları, telekomünikasyon ve güneş enerjisi sektörlerine kadar geniş bir ekipman yelpazesinde finansman çözümleri konusunda uzmanlaşmış olan BNP Paribas Finansal Kiralama A.Ş, böylece TurSEFF’in mevcut fazında yeşil projelere finansman sağlamakta olan 8 anlaşmalı finans kurumundan biri oldu.

TurSEFF finansmanı, normal leasing ve kredilerden farklı olarak faydalanıcılara danışmanlık desteğiyle birlikte sunuluyor. BNP Paribas Finansal Kiralama’dan TurSEFF kapsamında finansman kullanan firma ve kurumlar, TurSEFF teknik ekibinden mühendislik, finans, pazarlama gibi alanlarda danışmanlık desteği alabilecekler. TurSEFF danışmanlık destekleri Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

EBRD tarafından geliştirilen ve 2010 yılından beri uygulanmakta olan TurSEFF programı kapsamında bugüne kadar 2250’den fazla projeye 725 milyon Euro’yu aşan finansman sağlanarak 1.1 milyon aracın yıllık karbon emisyonuna eşdeğer sera gazı salımının önüne geçilmiş oldu.


Hizmet Talep Formu

Fikrinizin çevreci bir yatırıma dönüşmesi için tıklayınız.

Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Kredi İstatistikleri

Başlangıçtan Bugüne

14

faaliyet süresi (yıl)
 

2820

finanse edilen projeler

847

milyon Avro değerinde finansman
 

1194

bin hanenin
yıllık elektrik tüketimine denk enerji tasarrufu sağlandı

1334

bin otomobilin karbon emisyonunun önüne geçildi

762

MW kurulu yenilenebilir enerji gücü

Büyümeye devam ediyor!

TurSEFF Bileşenleri

Geliştiren
Finanse Eden
Destekleyen